De fleste rifter heler op efter 2-3 uger hvis man følger nedenstående råd. Hvis det ikke er tilfældet, bør du kontakte din egen læge.

Hold afføringen lind

colon cleanse mod hæmorider

Først og fremmest skal afføringen holdes lind så man for så vidt muligt undgår at åbne riften igen når man har afføring. Man kan gøre det ved at spise fiberrigt ved f.eks. at spise masser af frugt og grønt, samt at drikke rigelig vand.

Motion hjælper også. Der findes også forskellige produkter man kan indtage for at opnå en mere lind afføring. Heriblandt findes Intensive Colon Cleanse, som er et naturligtmiddel i kapsel form, som tages inden sengetid. Produktet forhindre forstoppelse og oppustethed og kan lindre forstoppelse og hård mave inden for 12 timer.

Du kan købe Intensive Colon Cleanse her

Motionér

Sørg for at motionere dagligt så kroppens blodomløb bliver sat i gang og så immunforsvaret bliver styrket. Motionen hjælper også til at fordøjelsessystemet virker bedre, så afføringen undgår at blive hård.

Gå på toilettet når du skal og undgå at presse

Når man har smerter ved afføring har mange lyst til at vente med at gå på toilettet til det er meget nødvendigt. Men dette kan gøre afføringen hård og vil åbne riften på ny.

Når du er på toilettet skal du også undgå at presse hårdt, men i stedet vente til det kommer af sig selv. Presset vil ligeledes kunne åbne for sprækken igen.

Hold god hygiejne

Sørg for at du er helt ren når du har været på toilettet. Har du problemer med rifter ved endetarmen, kan det være godt og rart at droppe toiletpapiret, for i stedet at benytte en håndbruser til at bruse dig ren og derefter duppe forsigtigt med et håndklæde.

På denne måde generer du ikke riften unødigt og giver den derfor bedre forudsætninger for at kunne hele. Bagefter kan du påsmøre en bakterie-neutraliserende og lindrende salve.

Salve/håndkøbsmedicin mod rifter ved endetarmen

haemorex 25mlDer findes flere salver i håndkøb der kan hjælpe dig i behandlingen af rifter ved endetarmen.

Salverne er oftest ret billige og er nemme at bruge. Salven Hæmorex er en adstringerende salve der både virker desinficerende, regenererende og modvirker hudirritation.

Du kan læse mere om Hæmorex og se hvor du kan købe den her

Behandling hos lægen

Har man prøvet ovenstående uden at riften heler, kan det være nødvendigt med hjælp fra lægen. Denne behandling vil sandsynligvis starte med at han undersøger dig med en finger, for at konstatere om der er tale om en rift eller en hæmoride.

Dernæst sørger lægen sansynligvis for at du tager magnesia eller lign. til at holde afføringen lind. Heler riften ikke ved dette, kan du blive herefter blive henvist til en klinik der er specialiseret i emnet. Her vil de typisk lave en forundersøgelse bestående af en endoskopi (kikkertundersøgelse).

Denne udføres for at undersøge om problemet stammer fra et sted længere oppe i tarmen. Det er ikke behageligt, men undersøgelsen er hurtigt overstået.

Konstateres det at der “bare” er tale om en rift, kan behandlingen foregå ved at der sprøjtes noget muskellammende(eks. Botox) ind i den indre ringmuskel.

Dette vil lamme den indre ringmuskel i nogen tid, så den undgår at gå i krampe og åbne riften på ny, når der opstår smerte. Behandlingen foregår i narkose og er typisk uden store gener efter behandlingen.

Dog kan nogen, i en periode efter indgrebet, have svært at ”holde på luften”.

Vi anbefaler Intensive Colon Cleanse® mod forstoppelse

intensive colon cleanse mod forstoppelse